Kako Prenijeti Dokument Na Web Mjesto

Sadržaj:

Kako Prenijeti Dokument Na Web Mjesto
Kako Prenijeti Dokument Na Web Mjesto

Video: Kako Prenijeti Dokument Na Web Mjesto

Video: Kako Prenijeti Dokument Na Web Mjesto
Video: Основы javascript 16 - DOM (объектная модель документа) 2024, Svibanj
Anonim

Trenutno je na Internetu popularno ne samo preuzimanje datoteka, već i njihovo postavljanje na druge web stranice. Datoteke preuzimate svaki dan, a da to ni ne znate. Primjerice, društvene mreže na kojima na novom poslu dijelite fotografije i videozapise iz novih pustolovina ili nezgoda. Ali danas govorimo o tome kako dokument prenijeti na bilo koju stranicu, a ne samo na društvenu mrežu.

Kako prenijeti dokument na web mjesto
Kako prenijeti dokument na web mjesto

Upute

Korak 1

Na bilo kojoj web lokaciji koja pruža mogućnost preuzimanja datoteka postoji posebno polje s aktivnim gumbom "Odaberi". Kad kliknete na nju, otvorit će se novi prozor u kojem ćete morati odabrati datoteku za preuzimanje. Ako ovo polje nema ograničenja za formate datoteka, tada će se prikazati sve datoteke. A ako je polje samo za arhive ili tekstualne dokumente, neće uspjeti učitati sliku ili melodiju kroz njega. Također je vrijedno napomenuti da mogu postojati ograničenja u veličini prenesene datoteke.

Korak 2

Dakle, kliknuli ste na gumb "Odaberi" i pred vama se pojavio prozor. Pronađite datoteku za preuzimanje, kliknite je lijevom tipkom miša i kliknite gumb "Otvori". Datoteka će se početi preuzimati. Po završetku stranica se može ponovo učitati ili će se pojaviti poruka u kojoj se navodi da je datoteka uspješno učitana. Glavna stvar je zapamtiti da je ovo polje odgovorno za preuzimanje datoteka, a gumb za aktiviranje prozora za preuzimanje može imati različita imena.

3. korak

Neke usluge imaju tako zanimljivu značajku kao što je multiboot. Omogućuje vam istovremeno učitavanje velikog broja datoteka. Da biste koristili više pokretanja, ne morate označavati okvire niti instalirati dodatke. Dovoljno je odabrati datoteke u prozoru za preuzimanje. Odnosno, kliknite na gumb "Odaberi" u polju za preuzimanje, otvorit će se prozor. Zatim pritisnite tipku Ctrl i kliknite mišem potrebne dokumente ili datoteke. Ako usluga podržava višestruki prijenos datoteka, tada će biti odabrane obje datoteke. Inače će se istaknuti samo jedan. Nakon klika na gumb "Otvori" započet će preuzimanje. Ovisno o vrsti web mjesta, ispod polja za prijenos može se pojaviti statusna traka koja jasno pokazuje tijek prijenosa datoteke na poslužitelj. Ako operaciju trebate otkazati, kliknite križ s desne strane statusne trake - preuzimanje će se zaustaviti.

Preporučeni: