Kako Prepoznati Neželjenu Poštu

Sadržaj:

Kako Prepoznati Neželjenu Poštu
Kako Prepoznati Neželjenu Poštu

Video: Kako Prepoznati Neželjenu Poštu

Video: Kako Prepoznati Neželjenu Poštu
Video: Kako filtrirati neželjenu poštu u Gmail-u? 2024, Svibanj
Anonim

Bilteni se u velikoj količini šalju na e-poštu, a korisnik interneta mora znati razlikovati neželjenu poštu od željene e-pošte. Postoji nekoliko savjeta pomoću kojih možete odrediti pred čime je osoba: važan dokument ili zamka prevaranata.

Kako prepoznati neželjenu poštu
Kako prepoznati neželjenu poštu

Upute

Korak 1

Ako pismo dolazi s nepoznate adrese, bez obzira na to zovu li vas imenom ili ne, vrijedi razmisliti. Prevaranti ponekad imaju iscrpne podatke o nekoj osobi, do iznosa zajma, pa ne čudi da pogađaju prezime. Ne znate adresu pošiljatelja - ne vjerujte mu.

Korak 2

Pogledajte stil adresata. Primjerice, ako vam se uvijek suzdržani kolega obrati s dodirom poznanstva i također zatraži da ocijenite iskrenu fotografiju, veza do koje ovdje daje, ne idite.

3. korak

Dogodi se da se prijateljica požali da želi poslati narudžbu u internetskoj trgovini, ali ne zna bi li mu vjerovala. Ona šalje e-poštu kako biste mogli izraziti svoje mišljenje i rado ćete se pomicati kroz stranice web mjesta. Kako bi se izbjegli problemi, bolje je nazvati i pojasniti je li zahtjev stvarno napisao prijatelj. Ponekad potpuni stranac kaže da je usamljen i želio bi vas upoznati. Ne vjerujte u to. Ne samo da primate takva pisma, već nije sve tako jednostavno kako se čini.

4. korak

Događa se da je na kraju oglasa velikim slovima označeno da nije neželjena pošta. Zapamtite - možete napisati sve što želite. Ako na službenim stranicama niste zatražili određene podatke i niste se ni registrirali na navedenim adresama, tada su sva odlazna pisma s njih neželjena pošta.

Korak 5

Trebali biste izbjegavati sumnjive obavijesti u službama za koje znate da traže novac, navodno da bi se svake godine ponovno registrirali. Pažljivo provjerite adresu e-pošte, sve do svakog znaka. Ne šaljite novac ni na koji način, čak i ako se čini da je sve u redu. Neki prevaranti pričaju tužnu priču o pacijentima s rakom ili djevojčici koja je ostala bez roditelja. Koliko god suosjećali s nesretnim i ljudima u nepovoljnom položaju, tražite drugi način da im pomognete.

Preporučeni: